Heb je twijfels of er een God is? Vraag je weleens af wat jij hier op aarde doet? Weet je niet belangrijk vind? Zou je graag meer willen weten over het christelijk geloof of gewoon al je kritische vragen willen stellen? Of geloof je en je wil je graag alles opfrissen. Als een van bovenstaande vragen op jou van toepassing is dan is een Alpha cursus wat voor jou.

In samenwerking met de Vrijgemaakte kerk Ede Noord en Zuid met de Nederlands Gereformeerde Kerk Ede wordt eens per jaar, van januari t/m maart, een Alpha-cursus georganiseerd. De Alpha-cursus wordt georganiseerd voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof of die hun kennis over het christelijk geloof willen opfrissen. In 10 avonden en een weekend worden verschillende thema’s van het christelijk geloof besproken.

Vanaf week 3 in 2021 kom je 10 avonden in een groepje van 6 mensen online bij elkaar, van 20.00 - 21.30 uur. Je kan kiezen of dat een dinsdag-, woensdag- of donderdagavond is. Zaterdagavond 12 maart en zondagmorgen 13 maart is er ook een online samenkomst.

In zo'n online samenkomst wordt er samen naar een filmpje van 20 minuten gekeken, waar je dan daarna samen over doorpraat tot half 10. Het kost je dus maar anderhalf uur! En het is helemaal gratis. Het cursusboek krijg je erbij cadeau. De groepsgesprekken worden begeleid door leden van het Alpha-team, dat bestaat uit gemeenteleden van de organiserende kerken.

Heb je vragen stel deze dan gerust aan 1 van onderstaande contactpersonen.

Contactpersonen:

  • Gereformeerde Kerk Ede-Noord: Jan van Bennekom(0610404693) en Elmer Hullegien(0628322962)
  • Gereformeerde Kerk Ede-Zuid: Hanneke Bergsma(0648946745)
  • Nederlands Gereformeerde Kerk Ede: Truus van der Meiden(0655147402)

Mocht je het echt niet zien zitten om online mee te doen maar wel een Alpha cursus willen volgen dan zouden we het fijn vinden als je toch aanmeld en dit erbij aangeeft. Hopelijk kunnen we dan samen met jou of u kijken naar een goede oplossing. Wil je aanmelden dan kan dat via deze link. Mocht je iemand kennen die je deze cursus gunt nodig deze uit en doe gerust de eerste avond vrijblijvend mee.


Artikel
Gepubliceerd: 25-februari

Ds Henk van Hemmen neemt beroep van gemeente Leens aan

Ds. Henk van Hemmen heeft de kerkenraad van de gemeente van Ede Noord...

Artikel
Gepubliceerd: 15-december

Lockdown: Alle diensten tot 19 januari alleen online te volgen.

In navolging van de dringende oproep van Minister Grapperhaus (...

Artikel
Gepubliceerd: 15-september

Coronamaatregelen vanaf september

In september is een aantal kleine wijzigingen aangebracht in de...

Artikel
Gepubliceerd: 23-juli

Coronamaatregelen Ontmoetingskerk Juli / Augustus

Ook in de Ontmoetingskerk willen we verantwoord omgaan met de risico'...