De gebedshuizen van de wijk Veldhuizen in Ede (een moskee en vier kerken) zijn een actie gestart om de gedupeerden van de autobranden in deze wijk financiƫel te ondersteunen.

Tijdens de stille tocht van moskee naar Winkelcentrum Lindenhorst op 8 mei gaf een gedupeerde aan dat ze haar uitgebrande auto erg mist en niet zelf op korte termijn kan vervangen. Dit onrecht wakkerde de behoefte aan om een signaal van verdraagzaamheid af te geven. Daaruit ontstond het  initiatief om als gebedshuizen de handen ineen te slaan voor een actie om zowel liefdadigheid als gerechtigheid te doen.

De gebedshuizen zamelen geld om gedupeerden tegemoet te komen in schade die niet door een verzekering gedekt wordt. Zo willen initiatiefnemers aan wijkbewoners laten merken dat de gebedshuizen in de wijk een vreedzame samenleving nastreven en die niet laten ondermijnen door deze geweldcrisis. Ook wil men het gemeentebestuur aanspreken op haar verantwoordelijkheid voor het ontstaan en oplossen van de  geweldcrisis en de nadelige gevolgen ervan.

Voor deze actie worden collectes gehouden in de samenkomsten van de gebedshuizen en is bankrekeningnummer NL75 INGB 0652 201741 geopend, waarop geld kan worden overgemaakt o.v.v. brandactie Veldhuizen.

De inzamelactie loopt tot 5 juli 2016. Daarna wordt de opbrengst verdeeld onder de gedupeerden en komt een eventueel overschot ten goede aan het bevorderen van vreedzaamheid in Veldhuizen.


Artikel
Gepubliceerd: 15-september

Coronamaatregelen vanaf september

In september is een aantal kleine wijzigingen aangebracht in de...

Artikel
Gepubliceerd: 23-juli

Coronamaatregelen Ontmoetingskerk Juli / Augustus

Ook in de Ontmoetingskerk willen we verantwoord omgaan met de risico'...

Artikel
Gepubliceerd: 30-september

Nieuwe wijkindeling gemeente Ede-Zuid

Nieuwe wijkindeling gemeente Ede-Zuid