Op D.V. maandag 31 oktober 2016 belegt het Contact Orgaan Gereformeerde Gezindte Ede een samenkomst in de Oude Kerk aan de Grotestraat te Ede om de Kerkhervorming (reformatie) te gedenken.

Volgend jaar is de 500e geboortedag van de reformatie, waarvoor we alvast nu de betekenis onder de aandacht willen brengen. Spreker is Prof. dr. Jan Hoek (Veenendaal) over

500 jaar Reformatie: wat moet je daar vandaag mee?

Iets wat 500 jaar geleden is, lijkt van weinig belang voor vandaag. Er is sindsdien zoveel veranderd in de wereld! Hoe kunnen dan uitspraken en boeken van kerkhervormers als Luther en Calvijn uit de zestiende eeuw nog relevant zijn? Toch is het de moeite waard om eens grondig te bekijken waar de vonk overspringt tussen wat mensen in de tijd van de Reformatie zo diep heeft bewogen en wat vandaag de roeping van kerken gezamenlijk en christenen persoonlijk is. Zijn de diepste vragen toch niet vragen van alle tijden, dus ook van de 21e eeuw? Als we dieper graven dan de waan van de dag vinden we schatten die van blijvende waarde zijn. Voor ouderen én voor jongeren, voor vandaag en morgen.

De toespraak wordt omgeven door zowel samenzang als koorzang.. Muzikale medewerking is er van het tienerkoor Jedidjah uit Veenendaal en het Christelijk Mannenkoor Ede, beide o.l.v. Jan Hendrik van Schothorst. Aanvang 20.00. Toegang vrij. Zie ook www.cogg.nl.

 


Aankondiging

De ontmoetingskerk

De plek waar twee gemeentes God en elkaar ontmoeten. 

Gepubliceerd: 18-november
Artikel
Gepubliceerd: 18-februari

Update maatregelen tegen corona per 25 februari 2022

De overheid heeft de coronamaatregelen versoepeld. Dat betekent dat...

Vacature
Gepubliceerd: 12-december

Vacature predikant GKv Ede Noord

Ede Noord, middelgrote, heterogene, kinderrijke gemeente zoekt een...

Artikel

Toegangsbeleid kerkdiensten vanaf 25 september 2021

Naar aanleiding van de verruiming van de coronamaatregelen die door...

Gepubliceerd: 26-september