Malkander nodigt vrijwilligerscoördinatoren Zorg en Welzijn uit voor het eerste overleg van 2017 op dinsdag 13 juni van 09:00 tot 12:00 uur.

Het thema is: Kleur bekennen: meer zicht op eigen kwaliteiten en die van je vrijwilligers!
Naast het inhoudelijke thema is er wederom aansluitend de mogelijkheid deel te nemen aan intervisie. 

In de workshop “Kleur Bekennen” staat het kennen en herkennen van persoonlijke kwaliteiten centraal. Je krijgt praktische handvatten aangereikt waarmee je de talenten van jezelf en van je vrijwilligers op een speelse manier leert kennen en herkennen. Onderdeel is het 5-kleurenprofiel als basis voor een persoonlijk kwaliteitenprofiel. Na de kennismaking met “Kleur Bekennen” kun je de opgedane kennis benutten in het contact met vrijwilligers. De workshop biedt een bewustwording van je eigen kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten in je taak als coördinator. 
Als warming up, voorafgaand aan het onderdeel “Kleur Bekennen”, maak  je kennis met de interactieve instrumenten van bureau Kwiek: het Kwiekbekje en het Ethiekbekje. Bureau Kwiek ontwikkelde het kwiekbekje als speels hulpmiddel om in gesprek te gaan met cliënten en het Ethiekbekje als middel om met elkaar te reflecteren over ‘wat maakt mijn zorg goede zorg’. De Kwiekbekjes kunnen door vrijwilligers worden gebruikt in het contact met clienten, de Ethiekbekjes zijn zeer geschikt voor vrijwilligersbijeenkomsten waarbij de vrijwilligers onderling kunnen reflecteren op hun rol en taak als vrijwilliger en zij elkaar feedback kunnen geven.

De trainers
Patricia van den Brink en Jacolien de Jong werken samen in Bureau Kwiek. De inzet van creatieve, interactieve en praktisch werkvormen zijn kenmerkend voor Bureau Kwiek.
Patricia is trainer en begeleidt (zorg)organisaties. Zij combineert praktische kennis van zorg en welzijn met een helicopterview en oog voor trends. Patricia zal de workshop op 13 juni verzorgen.

Programma
08:45 uur             Inloop
09:00-11:00 uur    Workshop “Kleur Bekennen” meer zicht op eigen
                             kwaliteiten en die van je vrijwilligers!
11.00-11.15 uur    Pauze 
11:15-12:15 uur    Intervisie (facultatief)

Locatie 
We zijn in de voorgaande jaren te gast geweest bij verschillende organisaties, waarbij de gastgever een korte pitch deed over zijn/haar werk.  Een leuke manier om elkaar wat meer te leren kennen. Voor het komende overleg zoeken we nog een locatie.  Er bezoeken gemiddeld 30 coördinatoren een overleg. Wil je gastgever zijn, meld dat dan bij Stephanie Niessen via sniessen@malkander-ede.nl.

Aanmelden
Graag vóór 30 mei 2017. Deelname aan de intervisie van 11.15 tot 12.15  is facultatief. Je kunt aangeven in je aanmelding of je erbij aanwezig wilt zijn en of je een casus wilt inbrengen. Klik hier voor aanmelden
 
TIP: SCHOLINGS- en PROMOTIEFONDS 
Wilt u een cursus of een workshop organiseren voor vrijwilligers van uw vrijwilligersorganisatie of buurtinitiatief, zodat zij beter toegerust zijn op hun taken of gewoon omdat ze het verdienen? Het scholings- en promotiefonds van Malkander biedt een mogelijkheid om deze scholing te vergoeden. Uw organisatie kan maximaal voor een bedrag van 750 euro per jaar per organisatie/initiatief  gebruik maken van het fonds voor scholing.   Ook cursussen voor BHV en EHBO worden volledig vergoed voor vrijwilligers. Hiervoor geldt dat herhalingen voor de helft vergoed worden en dat het maximum aantal deelnemers per organisatie afhankelijk is van de grootte van de organisatie.
Wilt u uw vrijwilligersorganisatie of buurtinitiatief promoten en heeft u daar PR materialen voor nodig of organiseert u een evenement waar u PR materialen voor nodig heeft? Dan kunt u ook een beroep doen op het fonds. U kunt maximaal 500 euro aanvragen voor een PR activiteit. 
Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag klik hier

INLOOPCAFE PR en COMMUNICATIE 
Wil je gratis advies over het profileren van je vrijwilligersorganisatie of burgerinitiatief? Kom dan op dinsdag 30 mei om 19:00 uur naar Cultura! Je krijgt direct een praktisch advies van deskundigen om je communicatiemiddelen te verbeteren en jouw organisatie meer zichtbaar  te maken! Aanmelding is niet nodig. Meer info klik hier

MEER ACTIVITEITEN?
Kijk voor een actueel overzicht op www.malkander-ede.nl


Artikel
Gepubliceerd: 28-augustus

Intrede dominee Roel Kelder in Ede Noord

In eredienst op zondag 27 augustus heeft dominee Roel Kelder zijn...

Artikel
Gepubliceerd: 16-februari

Ds. Roel Kelder neemt het beroep van GKv Ede Noord aan

Woensdagavond 15 februari ontving de kerkenraad van Ede Noord het...

Aankondiging

De Ontmoetingskerk

De plek waar twee gemeentes God en elkaar ontmoeten. 

Gepubliceerd: 18-november
Artikel
Gepubliceerd: 18-februari

Update maatregelen tegen corona per 25 februari 2022

De overheid heeft de coronamaatregelen versoepeld. Dat betekent dat...