Tot het jaar 2000 was de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt van Ede één gemeente, volop in groei en bloei. Door de grote groei is besloten om de kerk te splitsen tot twee gemeenten. Met twee kleinere gemeenten is het gemakkelijker om elkaar te leren kennen en met elkaar mee te leven.

De kerken zijn op basis van geografische indeling opgeknipt. Het gebied ten noorden van de lijn Koekeltse Boslaan, Veenderweg, Brouwersstraat, Spoorlijn Amersfoort - Ede-Wageningen, Arnhemseweg (zie detailkaart) is het grondgebied van Ede Noord. Het gebied ten zuiden daarvan is Ede Zuid.

Mocht u zich willen aansluiten bij onze kerk, dan is het gebruikelijk dat u dat doet bij de kerk van het grondgebied waar uw woning zich bevind.

Grens Noord - Zuid